Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizările lui Teodor Meleșcanu, în legătură cu declarațiile publice făcute de Bernd Fabritius

ro

04 Jan, 2019 22:51 1026 Marime text
Referitor la declarațiile publice făcute de domnul Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţile naţionale şi pentru etnicii germani din afara ţării, stabiliți în Germania, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, face următoarele precizări:

Suntem surprinși de declarația domnului Bernd Fabritius, însărcinat al Guvernului federal german pentru minorităţilenaţionaleşi pentru etnicii germani din afara ţării, stabiliți în Germania.

Domnul Fabritius nu are calitatea instituțională de a aprecia „cine ar trebui să stea în capul mesei, în timpul preşedinţieiromâneşti a Consiliului UE, preşedintele Klaus Iohannis sau premierul Viorica Dăncilă?”.

Nu este de competența niciunui oficial străin de a oferi judecăți cu valoare de sentință în ceea ce privește un proiect de țară care se dorește a fi implementat în cele mai bune condiții, cu participarea tuturor factorilor de decizie și a tuturor instituțiilor statului, conform prevederilor Constituției României.

Totodată, reamintim politica incluzivă promovată constant de Guvernul României în ceea ce privește colaborarea instituțională și exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene, de o manieră constructivă și lipsită de o abordare partizană, care poate crea diviziuni în societatea românească.

Eforturile instituționale angrenate în acest sens pe parcursul Președinției României la Consiliul UE au fost și se mențin orientate către obiectivele comune, mai ales promovarea coeziunii la nivelul Uniunii Europene și consolidării rolului Uniunii la nivel internațional. Îmbunătățirea solidarității și coeziunii Uniunii Europene reprezintă un proces continuu și un efort coordonat al tuturor actorilor relevanți în acest context.

Suntem convinși că partenerii noștri din Uniunea Europeană vor contribui în continuare la promovarea valorilor comune și la consolidarea, printr-un efort comun, a proiectului european.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii