Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:37 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Port Constanța Sud Cizme de cauciuc și sute de grile auto, susceptibile a fi contrafăcute

ro

01 Sep, 2016 12:27 1079 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite în portul Constanţa Sud Agigea din China, pentru două societăţi comerciale cu sediile în judetele Bacău si Ilfov, 2.200 perechi de cizme de cauciuc și 310 grile auto, ce purtau însemnele unor firme renumite, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 595.000 lei dacă ar fi originale.
 
Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în judetul Bacău,  administrată de un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani.
 
În urma controlului au fost descoperite 2.200 perechi de cizme de cauciuc, care purtau însemnele unei firme renumite şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 440.000 lei, dacă ar fi fost originale.
 
În aceeaşi zi, în urma controlului amănunţit la un alt container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Ilfov, administrată de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, au fost descoperite 310 grile auto, care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 155.000 lei dacă ar fi fost originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii