Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Poliţiştii francezi au destructurat un grup de posibli atentatori!

ro

18 Nov, 2015 21:37 1621 Marime text
 
Circa 50 de militari francezi au fost desfășurați în această dimineață la Saint-Denis, unde un asalt al Poliției a fost în curs de desfășurare, în contextul atentatelor teroriste de vinerea trecută, soldate cu cel puțin 129 de morți.
 
Au existat arestări, morți. Procurorul François Molins a declarat, citat de AFP, că persoanele arestate sau ucise, în această dimineață, în cursul descinderii la un apartament din Saint-Denis, nord de Paris, ”ar fi putut trece la fapte pentru a comite un nou atentat”.
 
Operațiunea poliției a fost lansată în baza unei mărturii luni privind prezența în Franța a lui Abdelhamid Abaaoud — presupusul autor intelectual al atentatelor de la Paris, cetățean belgian de origine marocană. Se pare însă că teoristul nu se afla în apartamentele asediate de oamenii legii.

Conform Reuters, islamiștii vizați de operațiunea autorităților franceze din Saint-Denis plănuiau să atace cartierul „La Defense”, o zonă de afaceri din Paris. În cadrul acțiunii declanșate de forțele speciale au fost trase numeroase focuri de armă și au fost folosite mai multe grenade tactice.
 
În operațiunea de astăzi a căzut la datorie un câine polițist pe care forțele antitero îl foloseau de 7 ani pentru cele mai grele misiuni.
 
Potrivit Daily Mail, animalul, considerat de autorități drept un erou, se afla lângă femeia care s-a detonat.

UPDATE, ora 22.30:

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, în vârstă de 27 de ani, liderul teroriștilor care au provocat atacurile de la Paris, a fost ucis.
 
Ştirea a fost difuzată de Washington Post, care citează două surse din cadrul serviciilor secrete. Potrivit Reuters, cotidianul american nu a oferit detalii, nici măcar naţionalitatea celor doi oficiali ai serviciilor secrete pe care îi citează.
 
Reuters menţionează că nu a putut obţine deocamdată confirmarea informaţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii