Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:21 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii constănțeni îi învață pe turiști cum să aibă o vacanță liniștită pe litoral (galerie foto)

ro

25 Jun, 2018 13:58 833 Marime text


În data de 25 iunie 2018, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Constanța au fost alături de turiștii veniți pe litoralul Mării Negre, în stațiunea Neptun, pentru a le oferi acestora sfaturi și recomandări atfel încât cei prezenți pe malul mării să-și petreacă vacanța în liniște și siguranță.
 
Pe parcursul acțiunii, polițiștii constănțeni au discutat cu turiștii despre adoptarea unor comportamente antivictimale, cu scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea disparițiilor de minori, a faptelor antisociale, a furturilor de pe plajă, din camerele de hotel și din autoturisme.
 
În cadrul activității de prevenire, cetățenii au fost informați despre faptul că, de cele mai multe ori, infractorii acționează profitând de lipsa de vigilență a turiștilor, constituind un moment prielnic pentru sustragerea bunurilor de valoare de pe plajă, din camerele de cazare sau din autoturisme.
 
Pentru o vacanță în siguranță, polițiștii vă recomandă să supravegheați în permanență copiii, în special pe plajă sau în zonele aglomerate și, pe cât posibil, cei mici să cunoască numele și numărul de telefon al părinților, sens în care polițiștii constănțeni au înmânat celor mici brățări de vacanță dar și materiale informative.
 
În cazul în care copilul se pierde, polițiștii îi sfătuiesc pe părinți să-i învețe pe cei mici să ceară ajutorul unui polițist sau unui adult însoțit de un copil și să nu se depărteze de zona în care aceștia și-au văzut părinții ultima dată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii