Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Transporturi. Verificări în Portul Constanța. Ce au descoperit agenții

ro

22 Dec, 2018 11:38 1473 Marime text
În urma acțiunilor derulate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 72 de dosare penale, iar 36 de persoane au fost depistate în flagrant delict.
 

În perioada 14 - 21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

 
Astfel, polițiștii au efectuat controale în 398 de stații de cale ferată şi au patrulat în 402 trenuri de călători. De asemenea, au desfășurat 22 de acțiuni pentru combaterea contrabandei, a evaziunii fiscale, furturilor, braconajului piscicol și comerțului ilegal.
                                                                                                  
Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 19 persoane date în urmărire națională sau internațională, 2 minori lipsiți de supraveghere și 5 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.
 
În total, au fost întocmite 72 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
De asemenea, 36 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 6 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, față de 4 dispunându-se măsura arestării preventive.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 181 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 170.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 74.000 de lei.
 
În urma acțiunilor derulate de polițiștii Direcției de Poliție Transporturi, în Portul Constanța și Constanța Sud, au fost verificate 6 societăți comerciale, 6 sisteme de pază, 50 de containere, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei și au fost constatate 3 fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite dosare penale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii