Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plimbarea libertății, soldată cu un prim incident O delegație formată din 35 de constănțeni, participă la marea plimbare de la Palatul Cotroceni

ro

10 Aug, 2014 16:57 2687 Marime text
Peste o opt sute de persoane s-au adunat la Grădina Botanică din București, de lângă Palatul Cotroceni.

Reporterii Antena 3 au prezentat în urmă cu scurt timp delegația din Constanța. Aceasta este formată din 35 de persoane. ”Considerăm că nu este corect ce i se întâmplă Antenei. Sunt întotdeauna în căutarea dreptății și adevărului”, a spus unul dintre constănțeni. Un alt localnic din județul nostru, o persoană în etate, s-a alăturat plimbării libertății îmbrăcat în costum popular.

Precizăm că plimbarea este organizată în semn de protest cu privire la confiscarea Antenelor și condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Acțiunea nu este lipsită de incidente.

Potrivit știripesurse, unul dintre reporterii B1 tv ar fi fost lovit de către cei prezenți la Palatul Cotroceni! Femeia ar fi fost bătută de un pensionar. Mai mult, alți doi jurnaliști ar fi fost bruscați.

De asemenea, circulația rutieră în zonă se desfășoară cu dificultate.

Vrem o plimbare în liniște, o plimbare fără incidente, au anunțat în urmă cu scurt timp, reporterii Antena 3.

Primarul Radu Mazăre încă nu s-a alăturat celor de la Cotroceni. De altfel, edilul a afirmat că luni se va alătura plimbării.

UPDATE, ora 18.29

B1 TV încearcă să afle cine este persoana care a agresat-o pe jurnalista postului de televiziune la pilmbarea inițiată de cei de la Antena 3, denumită plimbarea libertății.

În acest sens, cei de la B1 Tv a distribuit un mesaj pe facebook cu poza bărbatului și următorul text: "Dacă aveţi detalii despre persoana din imagine, vă rugăm să ne scrieţi ori să ne sunaţi la numărul 021/599.66.55. "Bărbatul" a agresat o jurnalistă a postului B1 TV. Vă mulţumim pentru sprijin!".

Cu privire la acest incident, reporterul Cristi Dorombach, cel care i-a luat apărarea Mădălinei Dicu de la B1 Tv, afirmă: ”Nu a fost numai un individ, a fost o grupare de agitatori care au venit și pur și simplu au atacat și îmbrâncit orice altă echipă a oricărei alte televiziuni ce relata de aici. Câțiva oameni au venit, au făcut cerc în jurul reporterilor și au început să îi agreseze și să îi lovească. Am intervenit în momentul în care Mădălina a luat un picior în spate, în acel moment am intervenit și am tras de acolo o persoană care era recalcitrantă și mai departe alte persoane au venit și ne-au dat la o parte. Nu au fost forțe de ordine în zonă, după cum se poate vedea sunt doar câțiva agenți de la poliția rutieră. La câteva minute bune au apărut trei jandarmi".

De asemenea, postul B1 TV va depune o plângere împotriva persoanei care a lovit-o pe jurnalistă. În acest sens, va pune la dispoziție autorităților imaginile cu bărbatul care a comis respectiva agresiune.

UPDATE, ora 17.52

Potrivit Realitatea.net, Jandarmeria Română a oferit un răspuns scandalos întrebărilor legate de agresarea unor jurnaliști în timpul mitingului Antenei 3. Mai precis, cei agresați au fost invitați să depună plângere la Jandarmerie. "Forțele de ordine prezente în teren pentru această adunare publică au asigurat măsurile de ordine încercând să evite producerea unor incidente. Persoanele care au fost victime sunt rugate să depună plângere", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

sursă foto: captură antena3
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cetateanu Amarit 11 Aug, 2014 13:44 Nu crede-ti ca TOATA media face un MARE DESERVICIU acestei tari ??? Asta include si pe cei de la posturile asa zis ..basiste " dar si ,,antibasiste ",,Divide et impera !"Dupa aceste pedele de fum mediatic lotrii jefuiesc in voie PUNCT