Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:57 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 500 de grile de radiator şi sigle auto, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la Constanţa

ro

01 Jul, 2016 14:41 1684 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.P.F. Constanţa  din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, peste 500 componente auto susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, în valoare de aproximativ 215.000 lei.
 
Astăzi, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 58 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite  559 grile de radiator şi sigle auto, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 215.000 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998, respectiv „folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Ti-a placut articolul?

Comentarii