Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 130.000 de turiști au cheltuit aproximativ 7,5 milioane de euro pentru minivacanța de Rusalii

ro

05 Jun, 2017 17:39 2658 Marime text

Mai mult de 130.000 de turiști, dintre care 50.000 pe litoral și 45.000 în pensiuni din întreaga țară, au cheltuit în minivacanța de Rusalii aproximativ 7,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) remis redacţiei.

Potrivit FPTR, mai mult de 50.000 de români și-au petrecut minivacanța de Rusalii în stațiunile de pe litoral și au cheltuit aproximativ trei milioane de euro. Cele mai aglomerate au fost structurile e cazare din nordul litoralului — Mamaia și Năvodari, dar foarte mulți turiști au ajuns și în Vama Veche. Dacă în stațiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter și Neptun) au sosit mai mult familii cu copii, în cele din nord și în Vama Veche au venit în general tineri, atrași de distracție și petreceri.

În acest an, hotelierii au venit în întâmpinarea turiștilor cu oferte avantajoase pentru minivacanța de Rusalii, tarifele fiind cu 30% — 40% mai scăzute față de cele din sezon, iar pentru turiștii care au stat mai multe zile s-au aplicat tarifele din programul "Litoralul pentru toți". Pachete turistice au fost variate, unele dintre ele au inclus toate tipurile de masă. Pe lângă ofertele avantajoase, hotelierii au pregătit anul acesta programe pentru copii și părinți.

Chiar dacă la munte s-au anunțat precipitații, 20.000 de români și-au rezervat o vacanță într-unul din hotelurile din stațiunile montane. Conform estimărilor FPTR, turiștii au cheltuit aproximativ 1,2 milioane de euro. La munte, cazarea a costat între 80 — 500 lei de persoană. Cele mai căutate stațiuni au fost cele de pe Valea Prahovei. Peste 45.000 de romani au preferat să meargă la pensiuni, cele din zona Bran, Moeciu, Mărginimea Sibiului fiind pe primul loc în topul solicitărilor. Pentru astfel de vacanțe, turiștii au plătit aproximativ 2,4 milioane de euro, se arată în comunicatul FPTR.

Stațiunile balneare au fost și ele solicitate în această perioadă. Astfel, 15.000 de români au ales s-și petreacă vacanța la băi, unde au putut beneficia de programe speciale de tratament și relaxare. La Băile Felix, trei nopți de cazare cu mic dejun, la hotel de patru stele cu Spa, au costat 600 de lei. Per total, cei 15.000 de turiști au plătit pentru vacanța în stațiunile balneare aproape 700.000 de euro, potrivit comunicatului.

Românii care și-au dorit să petreacă în natură s-au orientat spre Delta Dunării. Este vorba despre 1.500 de persoane, în special pescari pasionați și turiști dornici de inedit. În ceea ce privește tarifele, în Delta Dunării, de exemplu, trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun, costă 500 de lei de persoană. Din calculele FPTR, în Deltă s-au cheltuit în această perioadă aproximativ 200.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii