Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:20 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 10.000 de kilograme de carne și produse din carne, neconforme

ro

22 Dec, 2015 13:28 956 Marime text
 
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 14.12.2015 – 18.12.2015, s-au materializat prin verificări la 163 obiective.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă corespunzătoare a spaţiului de lucru, a utilajelor şi ustensilelor, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Mai exact, au fost controlate patru restaurante, o cantină, o pizzerie, o braserie, trei fast food-uri, două unităţi catering, un bar, o pensiune turistică, 12 carmangerii, 17 măcelării, 19 laboratoare cofetărie/patiserie, nouă super/ hipermarketuri, 11 depozite alimentare, 46 magazine alimentare, o unitate de tăiere, două unităţi produse proaspete din pescuit, două pescării, două centre colectare lapte, patru unităţi procesare lapte, șase unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, două depozite seminţe consum, trei depozite de destinaţie, două unităţi de morărit, trei unităţi fabricare vin, un producător particular, patru circumscripţii sanitare veterinare de asistenţă, două depozite furaje, o farmacie veterinară.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.300 lei şi un număr de cinci avertismente.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 10889 kg, lapte şi produse lactate – 3701 kg,  peşte şi produse din peşte – 3225 kg, ouă – 213 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 158.426 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii