Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane dispărute și fugari dați în urmărire, depistați de polițiști

ro

30 Jun, 2018 11:17 1436 Marime text



Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română
organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

Săptămâna aceasta, a fost clarificată situația în 209 cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
În perioada 22 – 28 iunie 2018, poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 146 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 91 de minori.
 
De asemenea, în această perioadă, au fost depistate și 63 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 50 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 aveau mandate de arestare preventivă, 6 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 3 persoane aveau sentinţe penale de internare în unitați medicale de specialitate.
 
Ită câteva exemple de cazuri rezolvate:
 
Polițiștii din Mureș au depistat, la data de 28 iunie a.c., un bărbat, de 25 de ani, din județul Mureș, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri în formă continuată și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu-Mureș.
 
⁕ La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au depistat, pe raza municipiului Iași, un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate, care se sustrăgea arestării preventive, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Iași.
 
⁕ La data de 22 iunie 2018, polițiștii din Ilfov au depistat, pe raza localității Otopeni, un bărbat, de 25 de ani, din București, care se se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 4 luni, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii