Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:20 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericolul nevăzut. Nor radioactiv deasupra Europei

ro

10 Nov, 2017 11:05 3105 Marime text
Este alertă în Europa, după un accident nuclear ce ar fi avut loc în Rusia sau Kazahstan, dar nu a fost declarat de autorităţile din cele 2 state, informează Stirileprotv.ro. 
 
Potrivit institutului francez pentru siguranţa nucleară IRSN, în ultimele săptămâni Europa a fost acoperită de un nor de poluare nucleară. Acesta ar fi fost cauzat de un accident la o facilitate nucleară din Rusia sau Kazahstan. Cercetătorii francezi citaţi de Guardian spun însă că nu ar fi vorba despre un reactor nuclar, ci despre un centru de tratare a comsbustibililor radioactivi sau unul pentru materiale radiologice.
 
Specialiştii susţin că nu există niciun pentru sănătatea oamenilor sau pentru mediu. Cerceătorii francezi susţin că dacă un astfel de incident ar fi avut loc în Franţa, ar fi urmat o evacuare pe scară largă.
 
Accidentul nuclear ar fi avut loc în zona Uralilor, conform datelor meteo. Autorităţile ruse au comunicat că nu au fost informate despre existenţa unui asemenea accident pe teritoriul lor, iar cele din Kazahstan nu au făcut nicio precizare.

Sursa:  Stirileprotv.ro. 
Sursa foto: Google Maps

Ti-a placut articolul?

Comentarii