Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin metoda „accidentul“. Cinci persoane au fost reținute

ro

25 Sep, 2018 19:53 1614 Marime text
Poliţişti teleormăneni au efectuat mai multe percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin metoda ''accidentul'', cinci persoane fiind reţinute, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Teleorman remis marţi AGERPRES.

''În ziua de 24.09.2018 lucrători din cadrul I.P.J. Teleorman sprijiniţi de poliţişti din cadrul I.P.J Caraş-Severin au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Reşita, jud. Caraş-Severin, la locuinţele a trei dintre suspecţi acuzaţi de complicitate la înşelăciune, de unde au ridicat suma totală de 4.500 de euro şi 46.000 lei. În aceeaşi zi, de 24.09.2018, lucrători din cadrul IPJ Teleorman sprijiniţi de poliţişti din cadrul I.P.J. Sibiu au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa altui suspect participant din municipiul Sibiu, unde nu au fost identificate şi ridicate sume de bani sau alte înscrisuri'', precizează IPJ Teleorman.


Ancheta a început ca urmare a unor sesizări din luna iunie. Două persoane din comuna teleormăneană Moşteni au anunţat Poliţia că au fost înşelate. Poliţiştii au constatat că este vorba de metoda ''accidentul'' şi au întocmit un dosar penal.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Videle a fost identificat autorul celor două fapte în persoana unui bărbat, I.D., de 24 ani, persoană care la data comiterii faptelor se afla încarcerată în Penitenciarul Giurgiu.

''Activităţile specifice au relevat că telefonul mobil de pe care s-au comis cele două infracţiuni de tentativă de înşelăciune a intrat ulterior în posesia lui S.Gh. de 37 ani (arestat), care la rândul său a înşelat-o pe persoana vătămată I.C., de 80 de ani, din mun.Timişoara cu sumele de 11.000 lei şi 500 de euro. Suspectul a continuat activitatea infracţională şi în ziua de 31.08.2018, a înşelat-o prin aceeaşi metodă pe B.F., de 84 de ani, din mun.Timişoara cu suma de 11.000 lei, iar în ziua de 01.09.2018 acelaşi făptuitor a înşelat două persoane, ambele din mun.Sibiu cu suma de 100 Euro, respectiv, 500 euro. În sarcina aceluiaşi suspect S. Gh. s-a reţinut înşelăciunea comisă în dauna lui Ghe. C., de 79 de ani din mun. Timişoara cu suma de 10.000 lei şi a lui B.S., de 84 de ani, din mun. Arad cu suma de 49 350 lei'', se arată în comunicatul IPJ Teleorman.


Din ancheta efectuată de poliţişti a reieşit că suspectul S. Gh. reuşea să înşele persoanele vătămate, în special persoane în vârstă, apelând succesiv de pe telefonul său mobil, numere de telefon fix, prezentându-se drept fiul sau nepotul acestora, care a suferit un accident şi care are, în regim de urgenţă, nevoie de sume mari de bani (toţi banii de care dispuneau persoanele vătămate), pentru plata serviciilor medicale.

După ce convingea victimele să-i ofere sumele de bani, acesta le cerea să-i trimită sumele de bani prin intermediul unor persoane care exercitau serviciul de taxi.

''O parte din banii ridicaţi de diferiţi taximetrişti ajungeau la concubina suspectului S.Gh., respectiv, B.N., din mun.Reşiţa şi o altă parte la diferite persoane de încredere ale sale, acestea restituindu-i banii, la diferite intervale de timp. Prin ordonanţa din data de 24.09.2018 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii I.D. şi S. Gh., pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, iar faţă de alte 5 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune'', mai informează IPJ Teleorman.


Faţă de toţi cei cinci suspecţi de complicitate la înşelăciune a fost luată măsura preventivă a reţinerii, urmând să se propună arestarea lor preventivă.

Documentarea activităţii infracţionale s-a efectuat în colaborare cu alte structuri ale Poliţiei Române. 

Sursa: AGERPRES.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii