Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Mai mulți medici au fost reținuți

ro

06 Mar, 2019 10:01 1414 Marime text
Marți, 5 martie 2019, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție - Serviciile Judeţene Anticorupţie Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal Neamţ, au efectuat 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț şi au pus în executare 5 mandate de aducere față de tot atâtea persoane suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție.

Potrivit DGA, activitățile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani.

”Faţă de 5 medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.
Acţiunea a fost sprijinită de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete” - a mai transmis DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii