Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale procurorilor DIICOT în județul Tulcea. Suspecții acționau și în municipiul Constanța. Ce au stabilit anchetatorii

ro

21 Sep, 2018 15:48 2611 Marime text
La data de 20.09.2018, procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiteri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea au efectuat 3 percheziții domiciliare în mun. Tulcea și în orasul Măcin, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori, traficului de persoane și proxenetism.

Potrivit DIICOT, din probele administrate în cauză, până la acest moment procesual, rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada anilor 2017 – 2018 inculpații Nicola Marian – Gabriel, Nicola Mircea – Valentin, Nicola Alin – Cristian și Nicola Ionuț, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism și au racolat, prin inducere în eroare, folosind metoda „Loverboy”, amenințări și loviri, profitând de starea vădită de vulnerabilitate, 3 persoane vătămate minore și o persoana vătămată majoră, în vedere exploatării prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior inculpatii le-au adăpostit și le-au transportat în municipiile Tulcea, Brăila, Focșani și Constanța unde le-au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale, respectiv sume de bani, de pe urma practicării prostituției de către acestea.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sume de bani, telefoane, un autoturism, acte privind transferuri de bani.

La data de 21.09.2018 s-a dispus reținerea inculpaților cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art.367 alin.1 din C.Pen., trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit. a și b din C.Pen., trafic de minori, prev. de art.211 alin.1 și alin. 2 lit. a din C.pen. și proxenetism, prev. de art. 213 alin.1 și alin. 3 din C.Pen.

La data de 21.09.2018, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Tulcea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Directia Operatiuni Speciale și U.T.A.I. Tulcea.

La acțiune au participat și lucrători din cadrul S.A.S. - I.P.J. Tulcea.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” - au transmis procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii