Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:45 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru o lume mai bună „Săptămâna altfel” la Şcoala Gheorghe Ţiţeica, cu lecţii de ecologie şi voluntariat (galerie foto)

ro

08 Apr, 2015 23:46 1679 Marime text
A treia zi a programului „Şcoala altfel”, a venit la Şcoala „Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, din Constanţa, cu o sesiune de comunicări „Ecologie și voluntariat”, activitate din cadrul proiectului educaţional regional „Un mediu curat, esenţa supravieţuirii şi a progresului”, înscris în CAERI 2015 la poziția 562, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ remis azi redacţiei.

Ajunsă la a şasea ediţie, participarea la manifestare a întrecut orice aşteptări: 175 de lucrări primite din nouăsprezece şcoli situate în treisprezece judeţe diferite. La acestea se adaugă produsele elevilor din instituţia organizatoare, printre cele mai surprinzătoare fiind machetele realizate de elevii claselor a IV-a A şi C, coordonaţi de Nuran Veli şi Rodica Urlă.

Proiectul a fost iniţiat acum şase ani de Emilia Cadâr, profesoară de tehnologie. Aceasta a menţionat că membrii echipei de proiect, Dorina Foroglu, Cici-Corina Vlad, Anca Moşoiu, Rodica Radu, Melania Gabur şi Filis Izet au avut o misiune foarte grea în a alege care dintre lucrările trimise prin poştă să fie prezentate publicului mai întâi, deoarece cele mai multe dintre ele au fost extrem de creative şi realizate cu pasiune, după cum se mai arată în comunicatul citat.

 
La activitate au participat elevi, profesori, părinţi, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, Paraschiva Mastacan.
 
La final, directorul instituţiei, Aneta Dragnea, a declarat: „Implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi practice şi de voluntariat nu este o modă, ci răspunde unei nevoi reale de a proteja Planeta Albastră. Prin formarea unei atitudini pozitive faţă de mediu şi prin dezvoltarea spiritului de voluntariat, copiii noştri înţeleg că au un pământ de apărat şi mulţi semeni cărora este nevoie să le întindă o mână.”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii