Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe A2 (Constanța-București) Convoi de vehicule de luptă cu militari americani a tranzitat Autostrada Soarelui (galerie foto+video)

ro

18 Jul, 2017 08:46 12641 Marime text
Cu puțin timp în urmă, un convoi format din aproximativ 30 de vehicule de luptă cu militari americani au tranzitat Autostrada Soarelui.

Reamintim că sute de vehicule militare au traversat braţul Borcea pe un pod plutitor. Operaţiunea a fost parte a unui exerciţiu NATO desfăşurat în trei ţări. Traseul vehiculelor militare a fost întrerupt, potrivit scenariului, de o serie de atacuri inamice, scrie digi24.ro.
 
Potrivit scenariului, convoiul militar era pregătit să traverseze braţul Borcea, în localitatea Borduşani din Ialomiţa, dar totul a fost oprit din cauza unui atac inamic. A început un adevărat război pe uscat, pe apă şi în aer.
 
După ce zona a fost securizată din aer de avioane și elicoptere, cele 400 de vehicule militare au putut traversa în siguranță brațul Borcea.
 
La exercițiu a participat și o româncă plecată de 14 ani din țară și care acum lucrează în armata americană. Sergentul Adriana Velazquez e născută și crescută în Câmpina.

Peste 1.300 de militari români au participat la acest exercițiu care i-a impresionat pe partenerii americani.

La exercițiul din zona Bordușani-brațul Borcea au participat militari ai Batalionului 348 Apărare Antiaeriană "Dobrogea" şi Batalionului 341 Infanterie "Constanţa" aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti".

De asemenea militarii din Forțele Navale Române au participat la Exercițiul multinațional SABER GUARDIAN 17, cu 10 nave de luptă și de sprijin logistic, 12 ambarcațiuni și 18 mijloace terestre de luptă ale Forțelor Navale Române desfășoară, alături de aproximativ 25.000 de militari români și străini numeroase acțiuni, pe mare, pe uscat și în aer, în cadrul celor șase secvențe ale exercițiului SABER GUARDIAN 17, planificate la Cincu, Râureni, Bordușani, Capu Midia, Mihail Kogălniceanu și Babadag. 

La Bordușani, în județul Ialomița, pe Dunăre, marinarii militari au participat la o secvență de forțare a traversării unui curs major de apă de către o grupare ostilă.

Citeşte şi Generali americani impresionați de pregătirea militarilor români la exercițiul de la Bordușani. Ce trupe de la Constanța au participat


Sursă foto: Ziua de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii