Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L se joacă cu PSD, caută 21 de parlamentari şi pregăteşte un Guvern minoritar

ro

04 Dec, 2008 15:17 800 Marime text

Potrivit agenţiei de presă Hotnews.ro, discuţiile de tatonare dintre PD-L şi PSD pentru formarea Guvernului fac parte din strategia dictată de la Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu. Liderii PDL ar fi iniţiat la derută tatonările cu social-democraţii. Vasile Blaga şi Radu Berceanu au dat semnale că sunt dispuşi să coopteze PSD la guvernare.

Dar în spatele uşilor închise de la Cotroceni calculele se fac altfel. Liderii PD-L care au tatonat PSD le-ar fi propus o formulă de guvernare destul de vagă, dar mesajul era că se arată interesaţi de o colaborare. Conform afirmaţiilor făcute de sursele Hotnews.ro, pentru a-i ţine ocupaţi  pe social democraţi, le-ar fi oferit doar funcţia de preşedinte al Senatului în schimbul celei de premier, restul urmând să se negocieze. Strategia PD-L ar fi să sugereze că o negociere este perfect plauzibilă.

Scopul ar fi să-i convingă pe liderii PSD că sunt cu adevărat interesaţi de o guvernare comună. Sursele susţin că intenţia democrat-liberalilor este de a descuraja o posibilă colaborare PSD-PNL. Între timp, oamenii lui Boc încearcă să coopteze UDMR, minorităţile si alţi 21 de parlamentari pentru a pune bazele unui viitor guvern minoritar. „S-a declarat public că PD-L doreşte în continuare să facă guvernul cu PNL. Toate informaţiile din presă au apărut pe surse că se negociază cu PSD.

În felul ăsta PD-L este acoperit, iar PSD are deja discuţii serioase şi încercă să-i impună lui Geoană să accepte condiţiile democrat-liberalilor. Situaţia este exact aşa cum vrem noi. Între timp, noi încercăm să cooptăm oamenii pentru un guvern minoritar", a declarat surse din PD-L pentru ziariştii de la Hotnews. Conform aceloraşi surse, liderii PD-L joacă la mai multe capete aşa cum le dictează „şeful" de la Cotroceni. Negocierea cu PSD ar fi o cacealma gândită să devieze atenţia de la adevăratele variante luate în calcul.

Prima variantă, la care se lucrează intens, este cea a unui guvern minoritar. Mai mulţi parlamentari au declarat sub protecţia anonimatului că au fost contactaţi de către liderii PD-L, care le-au solicitat susţinerea. Sursele parlamentare au explicat pentru Hotnews.ro că rezultatul votului uninominal a creat panică printre politiceni şi mulţi dintre ei sunt  interesaţi în primul rând să-şi păstreze fotoliile.

Varianta alegerilor anticipate nu-i bucură pe nici unul dintre noii parlamentari şi, în momentul de faţă, se poartă un nou şir de negocieri pe telefoane, la nivel de parlamentar. Mai exact, PD-L încearcă să coopteze parlamentarii UDMR, cei ai minorităţilor şi pe cei nemulţumiţi de la PNL şi PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii