Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Putin, anunț de ultimă oră! "Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem"

ro

21 Sep, 2022 10:46 1111 Marime text
Anunțul lui Putin, foto: Unsplash Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra", a avertizat miercuri preşedintele Vladimir Putin într-un discurs televizat adresat naţiunii, potrivit AFP.

"Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", a afirmat preşedintele rus într-o alocuţiune televizată înregistrată. "Nu este o cacealma!", a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea "să distrugă" Rusia.

Preşedintele rus a anunţat miercuri o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă, conform agenţiilor de presă internaţionale., scrie Agerpres.ro. 

"Consider că este necesar să susţin propunerea (Ministerului Apărării) privind mobilizarea parţială a cetăţenilor în rezervă, a celor care deja au servit în armată şi care au o experienţă pertinentă", a declarat Putin.

"Decretul privind mobilizarea parţială a fost semnat" şi va intra în vigoare "astăzi", a adăugat el.

"Nu vorbim decât despre o mobilizare parţială", a subliniat preşedintele rus, în condiţiile în care în ultimele ore au circulat zvonuri privind o mobilizare generală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii