Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pavelele din Peninsula proaspăt reabilitată au început să dispară cu totul! (galerie foto+video)

ro

19 Jul, 2016 11:09 5413 Marime text
„Puzzle“ 3D cu pavelele din Zona Peninsulară a Constanței!

Turiștii, locuitorii din zonă, dar și trecătorii ocazionali pot admira un deosebit „puzzle“ în zona veche a orașului, din păcate, însă, piesele care lipsesc fiind chiar pavelele!

Știrbite și ciobite în mai puțin de doi ani de la darea în folosință, pavelele (ori „biscuiții“ din asfalt) au început efectiv să și dispară în anumite zone ale orașului, deși reabilitarea propriu-zisă abia dacă s-a încheiat de un an. Zona afectată este chiar în buricul târgului, cum s-ar spune, în spatele Arhiepiscopiei Tomisului, aproape de intersecția străzii Revoluției din 22 Decembrie cu bulevardul Elisabeta, care duce spre Acvariul din Constanța.

Așadar, alături de obiectivele turistice consacate ale orașului, Constanța a „reușit“ performanța de a-i atrage pe turiști și cu un puzzle 3D! Din nefericire, în imaginile surprinse pe film, se poate observa cum conducătorii auto sunt nevoiți să facă manevre de evitare a noilor cratere formate în asfalt.

Contractul „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța“ a fost în valoare totală de 29.543.222,71 de lei, licitația fiind câștigată de asocierea ABC Val - SCD Antrepriză Construct.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, dar și vicele Costin Răsăuțeanu nu au putut fi contactați telefonic până la acest moment, pentru a ne explica unde au dispărut pavelele din proiectul de milioane de lei, ori dacă se intenționează înlocuirea lor.

Vom reveni cu detalii.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 19 Jul, 2016 16:19 Nu unde au disparut pavelele ci mult mai grav unde au "aparut" banii obtinuti din subtilizarea calitatii pavelelor ,care din granit (conform contractului) au ajuns sa fie din ceva ciment, pietris si nisip ! Dar cine sa intrebe cand este vorba de peste 5 milioane de euro ,DNA-ul se teme fiind suma prea mare ! Daca erau 10-12.000 de euro si o indicatie telefonica, o incurca careva ca de ex. in cazul Ridzi ....
  • Adela 19 Jul, 2016 13:39 Pavele de doi lei care nu justifica suma imensa folosita la reabilitare... din cate vad din poze unele sunt si intr-o stare evidenta de degradare ca să nu mai vorbesc de elementele metalice din parcul de la Cazino care au ruginit după doi ani. Este inadmisibil să cheltuieşti 3 milioane de euro si să mai si stai si doi ani să pui nişte pavele...si nişte felinare ca să nu mai vobim şi de incidentul femeii căzute de pe faleză din cauza balustradei ruginite de acolo...