Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru migranţi iranieni şi un complice britanic depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

18 Dec, 2013 11:00 1788 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat patru migranţi iranieni, doi adulţi şi doi minori, care au intrat ilegal în ţară, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge în Marea Britanie.
Grupul de migranţi a beneficiat de ajutorul unui cetăţean britanic de origine iraniană care intrase legal în ţară prin P.T.F. Negru Vodă cu un autoturism.
În data de 16.10.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localităţii Negru Vodă din judeţul Constanţa, un autoturism Honda cu numere de Marea Britanie în care se aflau cinci persoane, trei adulţi şi doi minori.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că patru dintre persoane sunt cetăţeni iranieni, cu vârste între 4 şi 40 ani, iar conducătorul auto este cetăţean britanic de origine iraniană, în vârstă de 42 de ani.
Conducătorul auto a intrat legal în România în seara aceleiaşi zile, în jurul orei 22.50, prin P.T.F. Negru Vodă, după care a oprit în apropierea frontierei pentru a prelua grupul de migranţi, care formează o familie.
Extinderea cercetărilor a stabilit că cei patru migranţi iranieni au traversat, la adăpostul întunericului, frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, după care şi-au continuat călătoria cu autoturismul în cauză, cu scopul de a ajunge în Marea Britanie.
Cetăţenii iranieni au fost predaţi, în după-amiaza zilei de 17.10.2013, autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii