Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patricia Kass își sărbătorește astăzi ziua de naștere (video)

ro

05 Dec, 2013 11:30 2442 Marime text
Patricia Kaas împlinește astăzi 47 de ani. Cantautoare, textieră și compozitoare franceză s-a născut în 5 decembrie 1966 în Forbach, Franța. Kaas a crescut în Stiring Wendel, un oraș între Forbach și Saarbrücken, iar primul său mare succes l-a avut în cadrul unui concurs de căutare a tinerelor talente, când a fost remarcată de compozitorul-arhitect Bernard Schwartz.
A debutat în 1985, fără să se bucure de succes. Ulterior, Patricia Kaas devine cunoscută și apreciată grație materialelor sale discografice, care au fost comercializate în peste șaisprezece milioane de exemplare la nivel internațional. Discografia sa cuprinde opt albume de studio, cele mai proeminente discuri fiind Mademoiselle chante... (1998), Scène de vie (1990) și Je te dis vous (1993).
   Interpreta este recunoscută pentru vocea sa gravă, având un timbru ușor gutural.  Kaas a fost adesea comparată cu Marlene Dietrich sau cu Édith Piaf. Este câștigătoare a multiple distincții și merite. A debutat  ca actriță în pelicula And now... Ladies And Gentlemen (2002).
     Din punct de vedere al stilurilor muzicale adoptate, discurile Patriciei Kaas variază de la șansonete clasice până la pop-rock contemporan. Vocea „fumurie” îi permite interpretei să cânte în registre grave, fiind cunoscută și pentru faptul că folosește coruri și orchestre, dar și alte tehnici muzicale precum recitări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii