Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz uimitor în Franţa Partidul Socialist a anulat un contract cu muncitori români

ro

27 Aug, 2015 20:40 1419 Marime text
Partidul Socialist din Franţa a anulat un contract prin care muncitori români erau contractaţi pentru amplasarea mobilierului şi pentru menţinerea curăţeniei la şcoală de vară a socialiştilor din La Rochelle, scrie Le Monde, citat de HotNews.ro.

Filiala locală a France Bleu a dezvăluit că o parte a organizării reuniunii socialiştilor francezi a fost încredinţată unor muncitori români, care aveau drept sarcină organizarea mobilierului şi curăţenia. Muncitorii români erau angajaţi de o firma românească, care, la rândul ei, era subcontractor la o firmă franceză, principalul organizator al congresului. O situaţie „perfect legală", notează postul de radio France Bleu, care însă a criticat Partidul Socialist pentru că permite angajarea de muncitori români, în condiţiile unui şomaj extrem de ridicat în Franţa.

Sub presiunea mediatică, Partidul Socialist a considerat că folosirea forţei de muncă externe, cu costuri mai mici, este nejustificată. Aşa că socialiştii au cerut ruperea unui contract perfect legal între două firme private. Astfel, într-un comunicat de presă remis astăzi, Partidul Socialist anunţă că a cerut firmei franceze să rupă contractul cu sub-contractorul român.

Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii