Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participanţii la traficul rutier, instruiţi de poliţiştii constănţeni

ro

19 Sep, 2018 11:59 361 Marime text
 Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL realizează și în cursul anului 2018 Proiectul EDWARD, proiect susținut de Comisia Europeană, în care ziua de 19 septembrie va deveni Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.
 
Acest proiect se subscrie acțiunii „Focus on the road”, stabilită de TISPOL la nivelul țărilor membre, printre care și România, fiind destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.
 
Din statisticile Poliției Române, în ultimii ani numărul persoanelor decedate în accidente rutiere a scăzut. Astfel, la nivelul județului Constanța, până la această dată, au fost înregistrate 65 de evenimente rutiere grave, în scădere cu 12 fapte față de perioada similară a anului trecut. În cadrul acestor evenimente s-au înregistrat 35 de decese, cu 7 mai puține, respectiv 39 de răniți grav, cu 12 mai puțini decât anul trecut.
 
La data de 19 septembrie a.c., polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au oferit informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează prin vizionarea unui clip video, cetățenilor fiindu-le recomandată accesarea site-ul  www.projectedward.eu/ro/. 
 
Activităţile preventive desfășurate de polițiștii constănțeni au scopul îmbunătăţirii nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier, cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulaţie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii