Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul a demis conducerea TVR. Iată motivul!

ro

27 Sep, 2017 12:10 1734 Marime text
Raportul de activitate al Societăţii române de televiziune (SRTV) a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Doina Gradea ar putea ocupa postul de director general interimar al televiziunii publice.

Potrivit România TV, raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi "pentru" şi 203 voturi "împotrivă".

Radu Preda, președintele Comisiei de cultură din Senat, a prezentat în plen decizia de respingere a raportului de activitate al SRTV de către comisiile reunite, hotărâre luată în 19 septembrie.

La acea dată, parlamentarii PNL s-au retras de la ședință. Și în plenul reunit, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a reafirmat că este pentru prima dată când în plenul celor două Comisii reunite de cultură raportul unei instituții de o asemenea importanță a fost dezbătut "pe repede înainte".

"Cele două comisii au fost reunite pentru a audia candidații pentru CA al SRR, dar în plenul celor două comisii a venit o propunere de suplimentare de ordine de zi pentru a se analiza și discuta raportul SRTv, în situația în care acest raport trebuie prezentat de conducerea acestei instituții. Niciodată nu s-a întâmplat ca un raport al unei instituții de o asemenea importanță să fie pus pe ordinea de zi instantaneu și să fie citit și dezbătut și votat în decurs de 10 — 20 de minute. Vă anunț pe această cale că grupul parlamentar al PNL va vota împotriva respingerii acestui raport", a spus Știrbu.

"Rapoartele au ajuns din primăvară, au stat aproape 4 luni de zile până să ajungă la comisie și au termen din aprilie", a replicat Radu Preda.

Liviu Dragnea a declarat că respingerea raportului de activitate al SRTV pe 2016 atrage după sine demiterea de drept a Consiliului de Administrație al Televiziunii Publice,.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii