Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:10 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz îi cere prefectului Nicolaescu „o poziție fermă și legală referitor la aplicarea dispozițiilor Curții Constituționale”

ro

08 Sep, 2016 14:46 2218 Marime text
Claudiu Palaz, în calitate de președinte PMP, a formulat o scrisoare deschisă, adresată prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu, în care cere „o poziție fermă și legală referitor la aplicarea dispozițiilor Curții Constituționale  privind încetarea mandatului aleșilor locali în cazul unei condamnări penale, aplicabilă aleșilor locali din județul Constanța”. Mai jos vă prezentăm textul integral al scrisorii:
 

Domnului Prefect al județului Constanța,
 
         Domnule Prefect Adrian Nicolaescu, prin prezenta vă rog public să ieșiți cu o poziție fermă și legală referitor la aplicarea dispozițiilor Curții Constituționale  privind încetarea mandatului aleșilor locali în cazul unei condamnări penale, aplicabilă aleșilor locali din județul Constanța.
Consider că este corect și legal pentru a nu lăsa loc de interpretări și tensiuni în rândul aleșilor locali și pentru a crea un climat de lucru în cadrul autorităților locale, iar tocmai de aceea este necesar ca Prefectul Adrian Nicolaescu să iasă cu o poziție publică și să lămurească dacă sunt sau nu sunt aleși locali cărora le va fi aplicabilă decizia Curții Constituționale privind faptele penale săvârșite de aleșii locali, care azi ocupă funcții publice.
         Domnule Prefect, într-o funcție de demnitate publică, trebuie să iei decizii și să ai curajul să le aplici! Sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu! Nu faceți jocuri politice, pentru că în cazul ăsta vă voi solicita demisia public!
 Nu puneți batista pe țambal pentru că aveți ”prieteni” în partide și vă este teamă să nu-i supărați! Alegătorii trebuie să știe cu cine au votat!
 Acestea fiind spuse, domnule Prefect Adrian Nicolaescu, vă atenționez că trebuie să aveți curajul și sunteți obligat să aplicați legea, indiferent de consecințele sentimentale ale dumneavoastră!
         În speranța că mă veți asculta, pentru că nu vă învăț de rău, aștept lista cu aleșii locali cărora le va înceta mandatul conform deciziei Curții Constituționale.


UPDATE, ora 14.56

În momentul de față, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, se află la o conferință de presă în Medgidia și nu poate să răspundă întrebărilor noastre. Revenim cu un punct de vedere, de îndată ce obținem informații. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii