Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:10 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antal Janos îi dă replică lui Palaz şi îl invită la o discuţie despre problemele judeţului

ro

17 Jan, 2018 00:00 1572 Marime text
Deputatul UDMR Antal Istvan Janos îi dă replică preşedintelui PMP Constanţa, Claudiu Palaz, printr-o scrisoare deschisă. Potrivit acesteia, deputatul „condamnă orice gest extremist, indiferent din partea oricărei organizaţii extremiste, poate să fie atât «Mişcarea celor 64 de comitate», «Noua dreaptă» sau alte astfel de organizaţii. Sunt foarte sigur că şi organizaţia politică din care fac parte gândeşte la fel. Acţiunea pomenită a dăunat mult relaţiilor interetnice, indiferent dacă a fost provocată sau nu de o altă afirmaţie iresponsabilă a premierului României referitor la cine şi unde să fluture alături de drapelul secuiesc. Atât eu, cât şi orice cetăţean român respectăm stema şi însemnele ţării“, notează Antal Istvan Janos.
 
În altă ordine de idei, parlamentarul UDMR precizează că îşi asumă poziţia comunităţii maghiare din România privind autonomia Ţinutului Secuiesc, pe care o consideră o solicitare justificată şi o parte importantă din platforma-program a UDMR. Antal Istvan Janos îi atrage atenţia lui Palaz că nu este preşedinte UDMR la Constanţa, dar îl invită pe acesta la cabinetul său parlamentar din Mangalia pentru o discuţie constructivă legată de problemele judeţului şi ale Dobrogei.
 
Vă reamintim că ieri, printr-o scrisoare deschisă, Partidul Mişcarea Populară Constanţa, prin preşedintele Claudiu-Iorga Palaz, i-a solicitat deputatului UDMR de Constanţa Antal Istvan-Janos să se delimiteze public faţă de acţiunile extremiştilor maghiari şi să precizeze dacă îşi asumă poziţia comunităţilor maghiare privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Citeşte şi:

PMP Constanţa îi cere deputatului UDMR Antal Istvan-Janos să se delimiteze public de acţiunile extremiştilor maghiari

Deputatul comunică pe reţelele de socializare în limba maghiară Antal Istvan-Janos - „Nu văd de ce ar fi anul Centenarului un moment nepotrivit să discutăm chestiunea autonomiei!“


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii