Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagini din istoria muzicii rock Este ziua de naștere a chitaristului celebrei trupe Led Zeppelin (video)

ro

03 Jan, 2015 04:05 2138 Marime text
John Paul Jones (născut John Richard Baldwin, 3 ianuarie 1946) este un muzician, compozitor, producător și multi-instrumentist englez.

Cel mai cunoscut ca și basistul și claviaturistul trupei Led Zeppelin, Jones a cunoscut un mare succes și în cariera solo, fiind foarte respectat atât ca muzician cât și ca producător. Muzician versatil, Jones poate cânta și la chitară, koto, ukulele, violoncel, continuum.
Conform Allmusic, Jones "și-a lăsat amprenta în istoria muzicii rock & roll ca un muzician inovativ".

Led Zeppelin a fost o formație de muzică rock din Marea Britanie, care este considerată unul dintre cele mai cunoscute, respectate, inovatoare și inspirante grupuri muzicale ale secolului 20. De-a lungul timpului a abordat diverse stiluri pornind de la muzica rock, excelând în crearea de piese memorabile în toate aceste stiluri, blues rock, hard rock, heavy metal, folk rock, dar încorporând adesea în multe din cântecele lor porțiuni muzicale dintre cele mai diferite genuri ale muzicii universale.

Led Zeppelin a avut o componență unică de patru membri de-a lungul timpului. Cei patru muzicieni sunt: Jimmy Page (chitară, mandolină, Theremin), Robert Plant (voce, muzicuță), John Bonham (tobe, percuții, voce) și John Paul Jones (chitară bas, orgă electronică, melotron, blockflöte, mandolină).

Sursa text și foto: wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii