Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Tender, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare cu executare. Marian ianuc, 14 ani

ro

08 Jun, 2015 16:34 1988 Marime text
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au condamnat definitiv, azi, la 12 ani de închisoare cu executare pe omul de afaceri Ovidiu Tender în dosarul RAFO-CAROM. El fusese condamnat de instanţa de fond la 11 ani şi patru luni închisoare, iar Marian Iancu a primit 13 ani şi opt luni de detenţie, iniţial, fiind condamnat defintiv, tot azi, la 14 ani.
 
La ultimul termen al procesului, desfășurat joi, procurorul de ședință a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender și impunerea unei măsuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.
 
De cealaltă parte, avocații au cerut fie achitarea inculpaților, fie trimiterea dosarului spre rejudecare. În opinia lor, faptele pentru infracțiunea de înșelăciune s-au prescris pe 20 mai, iar dacă Ovidiu Tender va fi condamnat, pedeapsa în cazul acestuia ar trebui înjumătățită, deoarece el a făcut un denunț la DNA împotriva fostei șefe a DIICOT Alina Bica.
 
Tot joi, avocații au făcut noi cereri de recuzare a completului format din judecătorii Mihai Mihalcea și Georgiana Tudor, în încercarea de a amâna dezbaterile în acest dosar, în condițiile în care pe 9 iunie se prescriu faptele pentru una dintre infracțiunile reținute în seama inculpaților, cea de înșelăciune.
 
În decembrie 2014, Tribunalul București l-a condamnat pe omul de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni închisoare iar Marian Iancu a primit 13 ani și opt luni de detenție în dosarul RAFO-CAROM.
 
În aceeași cauză, au fost condamnați Toader Găureanu și Marin Badea la câte 6 ani și 8 luni închisoare, Cicilia Dumitrescu, la 5 ani și 8 luni închisoare, Bogdan Sălăjan, la 5 ani închisoare, Kadri Mazhar Basaran, la 6 ani închisoare.
 
În dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată.
 
La rândul său, Marian Iancu este acuzat de complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de criminalitate organizată și spălare de bani în formă continuată.
 
Procurorii susțin că aceștia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obținerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.
 
Infracțiunile comise de întregul grup au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune creanță și de garanție reală mobiliară în raport cu SC CAROM SA Onești iar, pe de altă parte, relațiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL București, în raport cu SC RAFO SA Onești.
 
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu și Marin Badea, în calitate de asociați, administratori de fapt și, respectiv, de drept și directori sau angajați ai SC Tender SA Timișoara, SC VGB OIL SRL București, SC VGB Impex SRL București și SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfășura o intensă activitate infracțională în urma căreia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.
 
Dosarul RAFO-CAROM este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiției din România, fiind trimis la instanță în august 2006.
 
Sursa: rtv.net
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii