Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Organizația Stat Islamic revendică atentatul comis la Nisa, când un camion a ucis 84 de persoane (video-imagini ce vă pot afecta emoțional)

ro

16 Jul, 2016 12:20 2675 Marime text
Organizația jihadistă Stat Islamic (SI) revendică responsabilitatea pentru atacul comis joi noaptea la Nisa, a anunțat Amaq News Agency, legată de gruparea jihadistă, citată astăzi de agențiile internaționale de presă.
 

”Un soldat al grupării Stat Islamic este autorul atentatului de la Nisa care a cauzat 84 de morți și peste 200 de răniți”, spune Amaq.

 
Amintim că un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României). Cel puțin 84 de persoane și-au pierdut viața, iar în jur de 50 se zbat între viață și moarte. Șoferul camionului care a izbit mulțimea a fost împușcat.
 
Președintele francez, François Hollande, a anunțat prelungirea cu trei luni a stării de urgență, care urma să fie ridicată la 26 iulie, și a făcut apel la rezerviști pentru a asigura protecția teritoriului. Franța își întărește acțiunea în Siria și Irak.
 
Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa, până la acest moment nefiind, însă, identificați români printre decedați. Premierul francez Manuel Valls a anunțat decretarea a trei zile de doliu național, începând de astăzi.

Imaginile vă pot afecta emoțional!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii