Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri Cristian Burci a fost plasat sub control judiciar pe perioada cercetărilor

ro

28 Apr, 2016 21:27 2001 Marime text
 
Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au solicitat luarea măsurii arestării preventive pentru omul de afaceri Cristian Burci și pentru alți patru inculpați din dosarul referitor la Romvag Caracal, potrivit avocatului Denisei Turcu, Mihai Mareș.
 
Însă, instanţa a decis punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a lui Cristian Burci, patronul „Adevărul Holding” şi Prima TV.
 
În același timp, măsura controlului judiciar pe 60 de zile a fost luată şi pentru Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal şi candidat UNPR la Primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG şi actual administrator special al „Adevărul”, Denisa Turcu, fost administrator special al „Adevărul”, şi Vilson Stancu, membru al CA Romvag.
 
Decizia luată de magistrații Tribunalului Olt poate fi atacată, urmând ca o eventuală contestaţie să fie judecată la Curtea de Apel Craiova.
 
Vă reamintim că, procurorii DIICOT au cerut luarea măsurii arestării preventive față de Cristian Burci, Denisa Turcu, Clara Clementina Gheocov, Ion Dinoiu și Vilson Stan, aceștia fiind acuzați de infracțiuni economice în legătură cu societatea Romvag Caracal.
 
Mai precis, Cristian Burci a fost reținut noaptea trecută pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani și instigare la evaziune fiscală. În timp ce era condus de poliţişti spre arestul IPJ Olt, Cristian Burci le-a spus jurnaliştilor că este „nevinovat”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii