Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti despre bărbatul suspectat că a incendiat mai multe mașini

ro

13 Apr, 2018 12:04 1616 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus prin ordonanţa din data de 07.04.2018, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul D. N. C., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere în forma agravată prevăzută de art. 253 alin. 4 C.p., în formă continuată, (5 acte materiale).
 
Potrivit anchetatorilor, în fapt, s-a reţinut că, în data de 31.03.2018:
 
- în jurul orei 23:00, cu intenţie, a distrus prin incendiere un număr de trei autoturisme, ce se aflau parcate pe str. Gala Galaction, sector 1 (un act material);
- în jurul orei 23:02, cu intenţie, a încercat să incendieze un autoturism ce se afla parcat pe str. Gala Galaction, sector 1 (un act material);
- în jurul orei 23:30, cu intenţie, a distrus prin incendiere un număr de două autoturisme, ce se aflau parcate pe str.Nicolae Ionescu, sector 1 (un act material);
- în jurul orei 23:45, cu intenţie, a incendiat o pubelă de gunoi depozitată pe Şos. N. Titulescu, sector 1, în aceeaşi împrejurare fiind distrusă parţial şi izolaţia blocului (un act material);
- în jurul orei 23:55, cu intenţie, a distrus prin incendiere un număr de două autoturisme, ce se aflau parcate pe Petru Rareş nr. 5-9, sector 1 (un act material).
 
Prin ordonanţa din data de 11.04.2018 s-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul D. N. C. cu privire la alte 2 acte materiale ale infracţiunii de distrugere în forma agravată prevăzută de art. 253 alin. 4 C.p.
 
În fapt, s-a reţinut că, în data de 31.03.2018:
- în jurul orei 01:28, cu intenţie, a distrus prin incendiere, folosind o brichetă şi deşeuri menajere (materiale din hârtie, plastic, textile), un autoturism, ce se afla în parcarea amenajată în faţa unui bloc aflat pe str. Drumul Sării, sector 6 (1 act material)
- în intervalul orar 23:30-00:00, cu intenţie, a încercat să distrugă prin incendiere, folosind o brichetă şi deşeuri menajere (materiale din hârtie, plastic, textile), un autoturism, ce se afla parcat pe str. Petru Rareş, sector 1 (1 act material).
 
Faţă de inculpat, procurorii au solicitat Judecătoriei Sector 1 Bucureşti luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul acestei instanţe.
 
În cauză, cercetările continuă pentru lămurirea situaţiei de fapt şi strângerea tuturor probelor necesare soluţionării cauzei, opinia publică urmând a fi informată pe măsură ce stadiul cercetărilor o va permite.
 

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii