Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni

ro

10 Nov, 2016 20:18 3454 Marime text
Această întâmplare a avut loc pe 5 septembrie 1986, în oraşul Karachi din Pakistan. Un grup de islamişti radicali a atacat un avion al companiei aeriene „Pan American” (SUA). Atacul terorist se putea încheia cu moartea a sute de oameni. Însă acest lucru îngrozitor a fost împiedicat de Neerja Bhanot, o stewardesa curajoasă, care şi-a jertfit fără ezitare viaţă, salvându-i pe pasagerii acestui avion, informează România TV.

Neerja a absolvit o şcoală medie din Mumbai apoi a lucrat că model, reprezentând o mulţime de branduri cunoscute. În martie 1985 ea s-a căsătorit în urmă unui aranjament matrimonial organizat de către părinţi. Însă soţul ei a fost nemulţumit de zestrea obţinută şi peste 2 luni a renunţat la căsnicie. După această Neerja a hotărât să devină stewardesa la compania „Pan American".

Bhanot era şefa însoţitorilor de bord a zborului PĂ 73. Avionul a decolat din Mumbai şi a aterizat la ora 05:00 în oraşul Karachi din Pakistan. În momentul aterizării, pasagerii şi membrii echipajului au fost luaţi că ostatici de către patru terorişti înarmaţi. Neerja a reacţionat imediat: ea a reuşit să-i preîntâmpine pe piloţi şi aceştia au părăsit avionul printr-o trapă de rezervă.

Iniţial teroriştii au împuşcat toate persoanele, care s-au identificat că americani. Apoi au cerut toate paşapoartele pasagerilor, intenţionând să-i execute pe cetăţenii americani rămaşi. Însă curajoasă stewardesa a ascuns toate actele în coşul de gunoi şi, deoarece nu au reuşit să-i identifice vizual pe americani, islamiştii n-au mai omorât pe nimeni.

În momentul în care poliţia pakistaneză a luat cu asalt avionul, Neerja a profitat de agitaţia creată şi a evacuat toţi pasagerii. Ea nu s-a speriat nici de împuşcături, nici de exploziile grenadelor. Chiar atunci când vroia să părăsească avionul, tânăra stewardesa a observat 3 copii, care se ascunseseră după scaune şi nu îndrăzneau să iasă de acolo.


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii