Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O puternică furtună solară se îndreaptă spre Pământ

ro

11 Sep, 2014 20:46 1036 Marime text
O puternică furtună solară, formată în urma unei explozii solare de proporții uriașe, se îndreaptă spre Pământ. Va ajunge aici probabil vineri dimineață, însă unghiul de incidență al acesteia față de planetă va face să nu resimțim efecte deosebite, conform oamenilor de știință, informează Associated Press, conform portalului Yahoo.Science.

O furtună solară de o asemenea magnitudine nu a mai fost înregistrată în ultimii ani. Această explozie solară abia poate fi încadrată în categoria de "explozii extreme", pe scara oamenilor de știință, dar cum planeta este ferită de cele mai puternice efecte ale sale, explozia a fost catalogată drept "potențial puternică" pentru momentul în care va ajunge la Terra sub formă de furtună solară, scrie Agerpres.ro.

Cele mai noi calcule bazate pe datele culese de la sateliți indică faptul că cea mai mare parte a particulelor puternic energizate aruncate în spațiu de Soare va trece peste Pământ și va afecta doar regiunile nordice, conform lui Berger. Astfel, este posibil să apară fluctuații în rețelele de energie electrică, dar nu vor exista căderi ale acestor rețele. De asemenea, este posibil să se înregistreze și mici perturbări ale transmisiilor radio, dar nimic major, ne asigură experții, potrivit Agerpres.

Ti-a placut articolul?

Comentarii