Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O pistă pentru biciclete s-a prăbușit. Doi oameni au murit, una dispărută

ro

22 Apr, 2016 08:28 2428 Marime text
 
S-a întâmplat la Rio de Janeiro. Doi oameni au murit și o persoană a fost dată dispărută ieri, după prăbușirea parțială a unui traseu de biciclete construit pe mare, la Rio de Janeiro, ca o parte a infrastructurii orașului pentru Jocurile Olimpice. Anunţul a fost făcut de serviciul de pompieri citat de agenția France Presse (AFP).

Cadavrele celor doi bărbaţi au fost recuperate de pe mare. Corpurile victimelor, acoperite cu pături, au fost depuse de salvatori pe plaja din Sao Conrado, o zonă turistică foarte frecventată, a declarat pentru AFP un cameraman. Una dintre victime a fost identificată de familia sa, fiind vorba despre un bărbat de 54 de ani care a făcut jogging pe acea pistă atunci când s-a produs accidentul.
 
Potrivit autorităţilor, există şi o persoană dată dispărută. Au fost mobilizaţi pompieri, elicoptere și scafandri. Alte trei victime ale acestui accident au putut fi salvate.
 
Situată pe malul mării, pista de patru kilometri care leagă cartierele turistice Copacabana și Ipanema de Satul Olimpic, a fost inaugurată în ianuarie, ca o parte a noii infrastructuri a orașului pentru Jocurile Olimpice care se vor desfășura între 5 — 21 august. Pista a costat 45 de milioane de reali (12,6 milioane dolari).
 
"Ceea ce s-a întâmplat este de neiertat, am comandat o anchetă imediată și mă întorc în Brazilia pentru a urmări îndeaproape operațiunile", a anunțat primarului orașului Rio de Janeiro, Eduardo Paes,  citat de agerpres.ro, care se afla în Grecia pentru ceremonia de ieri în timpul căreia a fost aprinsă flacăra Jocurilor Olimpice.
 
Potrivit primelor date ale anchetei, valurile puternice de pe mare s-ar putea afla la originea prăbușirii a 50 de metri de pistă.
 
Un grup de cicliști a organizat un protest împotriva nesiguranței pentru bicicliști pe drumurile publice, mai informează AFP.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii