Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O furtună extrem de violentă a lovit nordul Europei (galerie foto)

ro

06 Dec, 2013 10:53 3012 Marime text
    O furtună violentă a lovit nordul Europei, lăsând cel puțin trei morți și provocând haos în mai multe țări, printre care Danemarca și Olanda. Specialiștii vorbesc despre cel mai mare val de maree din ultimele decenii.
     Uraganul  Xaver a lovit nordul Europei, joi, lăsând zeci de mii de case fără curent electric. Vânturi de până la 228 kilometri pe oră au fost înregistrate în  Scoția. Există temeri că furtuna ar putea fi la fel de puternică ca potopul care a ucis mai mult de 300 de persoane în anul 1962.
   Coasta de est a Angliei se confruntă cu cel mai grav val de maree din ultimii 60 de ani, în timp ce locuitorii din nordul Țării Galilor au fost evacuați de către echipajele de salvare.
      Doi marinari au fost declarați dispăruți, după ce echipele de intervenție, au primit un mesaj de la aceștia, prin care îi informează că se află la aproximativ 22 de kilometri de țărm.
Două dintre victime au fost prinse sub copacii care s-au prăbușit, iar una a murit după ce un camion s-a prăbușit în Scoția peste două mașini aflate în trafic.

Agenția de Mediu din Marea Britanie a declarat că mareea ar putea aduce inundații semnificative pe coastă, motiv pentru care  barierele de pe Tamisa sunt închise, ca măsură de  protecție a  Londrei.
      Autoritățile britanice au declarat că au evacuat casele din Great Yarmouth, din estul Angliei, adăugând că acesta ar putea fi cea mai puternică furtună din ultimii 60 de ani.
      În Olanda, bariera de furtună din Est Scheldt a fost închisă pentru prima dată în ultimii șase ani.        
     Autoritățile olandeze au declarat că au emis cel mai înalt grad posibil de avertizare de inundații pentru cele patru zone din partea de nord și nord-vest a țării.
     Furtuna a provocat haos pe aeroporturile din întreaga Europă de Nord.  Compania aeriană olandeză KLM a anulat 84 zboruri de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, în timp ce mai mult de 120 au fost anulate sau deviate pe aeroportul din Hamburg.   Zboruri din Glasgow, Edinburgh și Aberdeen aeroporturile din Scoția au fost, de asemenea, anulate.
      Transportul feroviar a fost grav afectat din cauza molozului căzut  pe liniile de cale ferată.
Podul rutier și feroviar dintre Suedia și Danemarca - care leagă capitala daneză Copenhaga de orașul suedez Malmo va fi închis.
    Linii de cale ferată din Suedia și Danemarca au fost închise, în timp ce Agenția Națională de cale ferată din Germania, Deutsche Bahn, a avertizat că sunt posibile întârzieri.
      Feriboturile către Germania din Suedia și Danemarca au fost anulate.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii