Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv O fostă profesoară de la Eminescu, un jandarm de la Gruparea Mobilă şi un polițist din IPJ, condamnaţi pentru proxenetism

ro

01 Feb, 2016 13:26 2103 Marime text
Margareta Drăguţ, fost cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Silviu-Nicolae Peniu, fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, şi Lucian Borcea, fost lucrător la Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, au fost condamnaţi azi, alături de alte persoane, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT.
 
Margareta Drăguţ a luat patru ani şi două luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.
 
Silviu-Nicolae Peniu a luat cinci ani de detenţie pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, pentru trafic de minori, în formă continuată şi pentru proxenetism, în formă continuată.
 
Lucian Borcea a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată.

Claudiu Giorson Belecciu a luat zece ani de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată.
 
Mioara Duţu a luat opt ani şi două luni pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, în formă continuată.

Mihai Narcis Negoiţă a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată, proxenetism, în formă continuată,
 
Cristian George Chirimbu a luat cinci ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Daniel Dinicu a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.
 
Adrian Abagiu a luat doi ani şi opt luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.
 
Cristinel Andon  - cinci ani şi două luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, în formă continuată.

Dumitru Alexandru Dencef – trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată,
 
Cristian Stavăr – trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată
 
Bogdan Iacovache Mihalache - trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori,
 
Valentin Olimpiu Fatacher – patru ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism.
 
Ianciu Caluda - trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minori şi proxenetism.
 
Ion Aurel Opriş – doi ani şi patru luni de închisoare pentru proxenetism, în formă continuată.
 
Miradasîl Ali – doi ani de închisoare pentru proxenetism.

Mustafa Niazi - cinci ani şi două luni de închisoare
 
Rădulescu Gabriel – cinci ani şi două luni de închisoare
 
Condamnă inculpata S.C. „PUB PINK CATS” S.R.L. la pedeapsa de 60.000 de lei amendă penală.
 
Mihai Gechereanu - încetează procesul penal pornit împotriva lui ca efect al decesului acestuia.
 
Instanţa a mai dispus ca inculpaţi să achite despăgubiri civile şi daune morale în valoare de sute de mii de lei.
 
De menţionat că decizia Tribunalului Constanţa de azi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Amintim că procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat în data de 26 ianuarie 2014, 5  percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei presupuse grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie , Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuita, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor“, conform procurorilor.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii