Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie transportată de urgenţă la spital Cadru medical de la Centrul pentru Persoane cu Deficienţe Mintale Techirghiol agresat de pacienţi

ro

28 Feb, 2016 13:35 8496 Marime text
 
Săptămâna trecută, EVZ.ro scria despre un subiect sensibil în domeniul sănătăţii din România. Dacă în alte spitale, persoanele violente pot fi sancționate, nu același lucru se poate întâmpla cu bolnavii cu dizabilități neuropsihice care, neavând discernământ, nu pot fi trași la răspundere. 

Jurnalista Feri Predescu relata  în EVZ mărturiile cutremurătoare ale unei infirmiere de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol, care, chiar și agresată fizic în mai multe rânduri de pacienți, și cu un salariu de mizerie, continuă să rămână alături de bolnavii ei. 

Astăzi, un alt cadru medical a fost dus de urgenţă la spitalul Judeţean pentru îngrijiri, după ce a fost agresată de unul dintre pacienţii acestui centru.

Nicoleta NICOLA lucrează de 9 luni la Centrul Pilot de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Deficienţe Mintale Techirghiol. Astăzi femeia a fost agresată de un pacient, care,  potrivit ergo terapeutului este un pic mai agresiv şi nu se află la primul incoiden de acest fel. În timp ce oferea masa celorlalţi pacienţi, acetasta venit şi a loivt-o în spate, în zona lombară. Pentru că durerile resimţite erau puternice, acesta a chemat ambulanţa, care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe dinc adrul SCJU Constanţa. Din primele analize s-a stabilit că femeia nu are nicio fisură. 

Incidentul neplăcut de astăzi, spune ea, nu o va determina însă să renunţe la meseria sa. „Dacă le oferi îmbrăţişări şi căldură, pacienţii sunt mai  calmi şi mai buni. Sunt persoane care au nevoie de ajutorul nostru“, a delcarat Nicoleta NICOLA pentru ZIUA de Constanţa.

Citeşte şi: 

Campania „NU agresați cadrele medicale”, lansată de Federația Sanitas pentru adoptarea unei legi care să apere corpul medical și care să descurajeze violența fizică sau verbală, se desfășoară în această perioadă prin dezbateri, în țară. Studiile recente arată că 85% din personalul medical a fost agresat verbal, iar 10,2% agresat fizic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii