Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie, proaspăt mămică, s-a aruncat de la etajul patru al unei maternități din Iași

ro

16 Feb, 2020 15:21 1558 Marime text
O femeie s-a sinucis aruncându-se de la etajul patru al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă' din Iaşi. Femeia suferea de tulburări psihice şi ar fi trebuit să fie externată în cursul zilei de duminică, a precizat dr. Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, femeia de 34 de ani a născut un băieţel sănătos.

"La 72 de ore de la naştere facem externarea tuturor copiilor sănătoşi. Probabil i s-a declanşat o temere, o frică. (...) În data zilei de 12 februarie a dat naştere unui băieţel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9 (scor APGAR -n.r). Copilul este sănătos, cu evoluţie favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, fiind monitorizat", a declarat presei Anca Bivoleanu.

Medicul a spus că în cursul dimineţii femeia s-a aruncat de la balconul de la etajul patru, o infirmieră fiind cea care a sesizat dispariţia pacientei.

"Astăzi am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. La vârsta de18 ani, şi-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci ea avut internări la spitalul de psihiatrie, a avut un tratament. Nu ştim dacă l-a urmat, dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei, şi faptul că depresia post-partum există cu o frecvenţă de la 1 la 3% dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit", a detaliat Anca Bivoleanu.

Potrivit medicului, în prezent se face o anchetă internă în spital. Polițiștii au demarat și ei o anchetă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii