Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:19 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O adolescentă româncă a stabilit un record mondial la alpinism la altitudine

ro

11 Dec, 2015 19:34 963 Marime text
În 8 decembrie, alpinista română Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 m, stabilind astfel un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf.
 
Această performanță deosebită realizată de sportiva Federației Române de Alpinism și Escaladă la vârsta de 12 ani și cinci luni face ca Dor Geta Popescu să devină cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat Ojos del Salado.
 
Dor Geta Popescu și-a îndeplinit, în acest fel, obiectivele sportive ale anului 2015 ca membră a secției de performanță a Clubului Sportiv Montan Altitudine, an în care a mai stabilit un record european de vârstă pe Elbrus și unul național pe Kilimanjaro.

Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent) și Circuitul 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.
 
Pregătirea performanțelor se face în sălile de escaladă și în cadrul ascensiunilor de vară și de iarnă ale Circuitului 7 Munți din Grădina Carpaților, antrenamente coordonate de Federația Română de Alpinism și Escaladă.
 
Deținătoarea recordului mondial de vârstă pe cel mai înalt vulcan al lumii, Dor Geta Popescu, va reveni în țară marți (15 decembrie), la ora 20,05


sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii