Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul furturilor din campusurile universitare a scăzut cu 24% față de anul anterior

ro

28 Aug, 2016 12:46 1135 Marime text
În campusurile universitare, numărul faptelor penale sesizate în acest an de polițiști, a scăzut cu 8,37%, față de anul anterior, iar numărul infracțiunilor de furt sesizate a scăzut cu 24,7%, a informat Inspectoratul General al Poliției Române, informează Agerpres.

De asemenea, nu s-au înregistrat infracțiuni de tâlhărie și nici infracțiuni cu urmări grave pentru viața, integritatea corporală și sănătatea studenților sau a personalului didactic.

Potrivit IGPR, pe parcursul anului, au fost efectuate peste 4.000 de acțiuni și controale, dintre care 2.314 pentru respectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 118 pentru respectarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, potrivit Agerpres.

Polițiștii au organizat 636 de întâlniri cu studenții, au derulat 39 de programe și proiecte, au întocmit 149 de informări pe care le-au adresat instituțiilor abilitate, au aplanat 201 stări conflictuale și au avut 2.215 intervenții la evenimente.

În urma acțiunilor și controalelor, polițiștii au constatat 380 de infracțiuni, dintre care 65 în flagrant delict, și au aplicat 3.514 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 543.246 de lei.

Pentru prevenirea furturilor și tâlhăriilor, polițiștii le recomandă studenților să încuie ușile camerelor de cămin atunci când dorm, dar și să asigure ușile și geamurile camerelor atunci când sunt plecați. Studenților li se recomandă, de asemenea, să evite deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate; să păstreze asupra lor cât mai puțini bani; să nu afișeze ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare; să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant; să evite frecventarea locurilor și mediilor unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc; să nu primească nimic de la persoane necunoscute sau despre care au puține informații, scrie Agerpres. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii