Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:13 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nulitate absolută a acordului între Murfatlar România SA și Compania de Supraveghere IG SRL

ro

02 Nov, 2015 14:37 1642 Marime text
 
Tribunalul Constanța „admite în parte cererea principal și cererea conexă. Constată nulitatea absolută a Acordului încheiat la data de 31.01.2014 între SC Murfatlar România SA și SC Compania de Supraveghere IG SRL. Respinge celelalte capete de cerere din cererea principală ca nefondate. Admite excepția lipsei calității procesual passive a pârâtei SC Global Aqua Invest SA din cererea conexă. Respinge cererea conexa față de aceasta pârâta ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesual pasivă. Respinge capatul de cerere privind constatarea nulității biletelor la ordin din cererea conexa, în contradictoriu cu pârâta SC Compania de Supraveghere IG SRL, ca nefondat.”
 
Într-un alt dosar, Tribunalul Constanța „admite excepția de decădere a debitoarei SC Murfatlar România SA din dreptul de a depune un plan de reorganizare. Respinge cererea de confirmare a planului de reorganizare. Respinge ca lipsită de interes contestația împotiva Hotarârii Adunarii Creditorilor din data de 03.09.2014 având ca ordine de zi votarea planului de reorganizare. În temeiul art. 107 lit. B din Legea nr. 85/2006, dispune începerea procedurii falimentului. desemnează în calitate de lichiodator judiciar pe Fair & Full Insolvency Consulting IPURL.”. A fost stabilit urmatorul termen de judecată pentru data de 8 februarie 2016.
 
Vă reamintim că ANAF a acuzat companiile Murfatlar România SA, Euroavipo SA şi alte firme de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei.
 
Controlul Fiscului ar fi vizat activitatea firmelor din ultimii patru ani. Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, ANAF acuză că evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor şi impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscală şi prin simularea insolvenţei pe seama creanţelor create artificial în interiorul grupului. Controlul realizat de Direcţia de Integritate din cadrul ANAF a dus şi la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile menţionate. Astfel, mai mulţi angajaţi ai ANAF ar fi comis infracţiuni de abuz.
 
Prejudiciul total estimat de Fisc ar fi de circa 160 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuită firmei Euroavipo SA (peste 600 de milioane de lei). Controlul Fiscului ar fi început în toamna anului 2014 şi ar fi acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo din ultimii patru ani. ANAF a depus, în luna aprilie a acestui an, două sesizări la DNA în legătură cu cele două firme. Grupul Euroavipo, din care face parte şi Murfatlar România SA, controlează peste 25% din piaţa internă a băuturilor alcoolice. Printre brandurile deţinute de grup se numără Unirea, Sankt Petersburg, Amador, Hanul Ars, Palincă de Buzău.
 
Citește și: MURFATLAR SA, LUATĂ ÎN COLIMATOR DE DNA, LA SESIZAREA ANAF?
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii