Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu sunt aşa de apropiat de Mazăre şi Constantinescu pe cât spuneţi“ Zelcă a chemat la judecată municipiul Constanţa - prin primar (rechizitoriu)

ro

22 Apr, 2015 10:19 3637 Marime text
Reprezentanţii societăţii comerciale Stop SRL, unitate condusă de Costică Zelcă, cunoscut drept apropiat al echipei Mazăre-Constantinescu, au chemat la judecată municipiul Constanţa – prin primar. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
„Este o poveste mai lungă: s-au făcut nişte reevaluări la terenuri şi m-au pus (n.r. Primăria Constanţa) să plătesc nişte diferenţe de sume. Este vorba despre o serie de terenuri retrocedate pentru care au făcut ei o reevaluare. Ca să iau autorizaţie de construcţie m-au pus să plătesc această diferenţă“, a declarat Costică Zelcă, administratorul SC Stop SRL pentru ZIUA de Constanţa. „Sunt terenuri pe care eu le-am luat la a treia mână şi nu mi se pare corect să îmi impute mie să plătesc această diferenţă. Acum s-a dat o Hotărâre care prevede că eu trebuie să plătesc aceste diferenţe, de aceea am ajuns în instanţă cu Primăria. Ca să vedeţi că nu sunt aşa de apropiat de Mazăre şi Constantinescu pe cât spuneţi“, a conchis Zelcă.
 
Am încercat ulterior să aflăm şi despre ce sumă ar putea fi vorba, însă acesta nu a mai răspuns. Dacă o va face, vom publica ulterior răspunsul său.
 
Recent, afaceristul Costică Zelcă a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi a peste 1 milion de lei în dauna statului român. Zelcă este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată.
 
Printre inculpaţii cauzei se află:
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Felicia Tăicuţu, director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Titi Cenuşă, arhitect şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa
 
Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa
 
Ruxandra Luminiţa Darie, notar public
 
Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa
 
SC Stop SRL

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii