Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:22 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Nouă persoane arestate preventiv Percheziţii în Constanţa la persoane bănuite de trafic de droguri (galerie foto)

ro

02 Aug, 2016 11:59 2369 Marime text
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Constanța au efectuat, pe 31 iulie, 24 de percheziţii domiciliare în județul Constanța, în scopul destructurării unor grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri.
 
În urma a 24 de percheziții, oamenii legii au ridicat 2,5 kilograme de materie vegetală suspectată a avea efecte psihoactive, 500g de marijuana și peste 40 de comprimate de Xanax, cocaină și MDMA, precum și seminţe de cannabis.  
 
De asemenea, au fost ridicate peste 3.000 de plicuri autosigilante, cântare electronice, grindere, un pistol cu încărcător, şase cartușe cu bile, două cartuşe pentru armă letală, deținute ilegal, telefoane mobile, stick-uri, precum și 40.825 de lei şi 490 de euro.
 
În urma administrării probatoriului, nouă persoane au fost reținute, iar ulterior arestate preventiv pentru 30 de zile. 
 
UPDATE 1, ora 14.01
 
În cele ce urmează vă prezentăm integral comunicatul de la DIICOT:
 
„La data de 01.08.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a  inculpaţilor Mariean Vlad-Ştefan, Vasile Alexandru Cristian, Agapie Vasile,  Hristu Fabian Ovidiu, Matei Dănuţ Marian, Căplescu Stan Emilian,  Stănică Adrian Cristian,  Baicu Florin Adrian şi Antonescu Florin, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016, în repetate rânduri şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au efectuat fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv au comercializat mai multor persoane din  municipiul şi judeţul Constanţa substanţe etnobotanice.
 
Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ aproape 2,5 kilograme de materie vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive, 500 de grame de marijuana și peste 40 de comprimate de Xanax, cocaină și MDMA, precum și seminţe de cannabis.
 
De asemenea, au fost ridicate peste 3.000 de plicuri autosigilante, cântare electronice, grindere, un pistol cu încărcător, 6 cartușe cu bile, două cartuşe pentru armă letală, deținute ilegal, telefoane mobile, medii de stocare, precum și suma de 40.825 de lei şi 490 de euro.
 
La data de 02.08.2016 Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate porturi maritime Constanța și Tulcea, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și al jandarmilor.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, conform DIICOT.


Citeşte şi BCCO Constanța. Rezultatul perchezițiilor de azi. Zeci de tineri audiați și acum

Ti-a placut articolul?

Comentarii