Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:55 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă mandate europene de arestare puse în aplicare de polițiștii români în ultima săptămână

ro

12 Jul, 2015 13:03 842 Marime text
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 3 – 10 iulie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 129 persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).  
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 9 mandate europene de arestare, au depistat 58 de  persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 39 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate două certificate de înmatriculare semnalate, un echipament industrial, o armă de foc semnalată şi 3 plăcuțe de înmatriculare, semnalate de statele membre.
 
Totodată, 65 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat, în statele membre, 10 autovehicule semnalate şi un document eliberat de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii