Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:41 12 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi ambulanțe intră în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și al SMURD Constanța (galerie foto+video)

ro

21 Dec, 2018 11:03 989 Marime text
Astăzi are loc la Constanța prezentarea noilor mașini de ambulanță ce vor intra în dotarea flotei județene. Potrivit CJ Constanța, de vineri  Serviciul de Ambulanță Județean Constanța  va avea cu 13 mașini mai mult, iar Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) va beneficia de 4 ambulanțe noi.  
 

Cele 17 ambulanțe au fost achiziționate prin Programul POR 2014 – 2020 - "Îmbunătăţirea capacității de intervenţie la urgenţele medicale”. Achiziția acestora s-a făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de autoritate contractantă atât pentru Ministerul Afacerilor Interne cât și pentru Ministerul Sănătății.  Atât ambulanțele care vor intra în dotarea ISU „Dobrogea” cât și cele care vor completa flota SAJ Constanța sunt dotate cu echipamente specifice celor de tip B2. (Echipament pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului, Aparatură/ echipamente pentru resuscitare – respirație, Aparatură monitorizare-defibrilare-evaluare–administrare medicamente/ soluții, Materiale sanitare)

 
Dotarea cu ambulanțe noi va crește capacitatea de reacție și răspuns în situații de urgență și face parte din  programul derulat la nivel național de Guvernul României prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii serviciilor acordate prin sistemul integrat de urgență.
          
Prezentarea mașinilor precum și a dotărilor are loc în parcarea sediului Consiliului Județean Constanța.

La eveniment participă Dumitru Jeacă - prefectul Județului Constanța, Ionuț Done – subprefectul Județului Constanța,  Marius Horia Țuțuianu - Președintele Consiliului Județean Constanța, col. Popa Daniel – Gheorghe - Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța și alți reprezentanți ai inspectoratului, dr. Cătălin Grasa - manager al Spitalului Județean de Urgență Constanța, precum și Bădescu Laurențiu - managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii