Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu recurge la o cale de atac extraordinară. Iată ce solicită judecătorilor

ro

21 Jul, 2016 11:31 3592 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat decizia judecătorilor Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, care l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa.  

Constantinescu a formulat o contestaţie în anulare în speranţa că va modifica decizia prin care a fost condamnat la cinci ani de detenţie.

Contestaţia în anulare este o cale atac extraordinară doar împotriva unei hotărâri judecătoreşti irevocabile.

Acțiunea fostului șef al CJC a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel Constanța. 

Într-o altă cauză, Constantinescu a primit şase ani, în primă instanţă.

Pe data de 29 iulie, Ana Maria Trancă, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, se va pronunţarea în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean Constanţa.

Pronunţarea a fost amânată pentru data de 29 iulie. 

Printre inculpaţii acestui dosar se află Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, fost şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. În cauză mai sunt judecate şi alte persoane, printre ele aflându-se Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, şi omul de afaceri Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
 
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Bucureşti, ea va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii