Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, acuzat că a plătit 37.000 de lei asociaţiilor de ruşi şi lipoveni pentru vot

ro

19 Feb, 2015 18:40 1680 Marime text
Nicuşor Constantinescu este acuzat de DNA că a plătit 22.000 de lei, respectiv 15.000 de lei Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război Constanţa şi comunităţii ruşilor lipoveni din Ghindăreşti, pentru ca aceştia să îi determine pe oameni să voteze PSD la alegerile locale din iunie 2012, informează Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, de două fapte de corupere a alegătorilor.

Astfel, în 14 mai 2012, Consiliul Judeţean Constanţa a plătit suma de 22.000 de lei Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Constanţa, pentru ca aceasta să îşi determine membrii să îi voteze pe candidaţii PSD la alegerile locale din 10 iunie 2012, susţin anchetatorii.

De asemenea, potrivit acestora, în 22 mai 2012 CJ Constanţa ar fi plătit suma de 15.000 de lei, în numerar, comunităţii ruşilor lipoveni din Ghindăreşti, pentru a-i determina pe membrii comunităţii să voteze listele Partidului Social Democrat la alegerile locale.

Nicuşor Constantinescu este este acuzat şi de abuz în serviciu, după ce în 2012 Consiliul Judeţean Constanţa a făcut plăţi nelegale de peste 2,52 de milioane de lei pentru servicii de publicitate către societăţile Combat Press Constanţa şi Soti Cable Neptun, fără ca aceste servicii să aibă legătură cu informaţiile de interes public şi transparenţa decizională, pentru care există obligativitatea comunicării din oficiu, ca informaţii de interes public conform Legii nr. 544/2001 şi Legii nr. 52/2003.

De asemenea, în anul 2012, pentru lucrările reprezentând cheltuieli de capital, respectiv lucrări de întreţinere executate la drumurile judeţene şi pentru lucrările reprezentând cheltuieli de capital, respectiv lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene şi lucrări de împădurire, CJ Constanţa a decontat ilegal cota de 2,5% din valoarea lucrărilor realizate, reprezentând organizare de şantier, fără existenţa documentelor justificative specifice organizării de şantier, faptă care a dus la plata nelegală a sumei totale de 498.942,82 de lei, mai spun anchetatorii.

Conform acestora, Nicuşor Constantinescu este suspectat de abuz în serviciu după ce în 8 ianuarie i-a retras Feliciei Tăicuţu atribuţiile de director general al Direcţiei Economice - Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, precum şi dreptul de acordare a vizei de control financiar preventiv, fapt ce a dus la diminuarea salariului acesteia.

Constantinescu este acuzat şi de conflict de interese, după ce în 20 noiembrie 2009 a încheiat un contract de prestări servicii cu Soti Cable Neptun, la care este asociat Gabriel Sorin Strutinsky, persoană aflată în relaţii comerciale cu el. Astfel, în baza acestui contract CJ Constanţa a făcut mai multe plăţi către Soti, în perioada ianuarie 2010-martie 2014.



Sursa: Mediafax
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii