Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A obligat doi minori să întreţină raporturi sexuale Nicuşor Apostol cere revizuirea pedepsei

ro

05 Aug, 2015 09:00 1296 Marime text
Pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat, ieri, dosarul în care Nicuşor Apostol cere revizuirea sentinţei prin care a fost condamnat definitiv pentru complicitate la viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Un prim termen a fost stabilit pentru data de 28 septembrie.

Pe 17 august 2014, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au prezentat în faţa magistraţilor patru persoane, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la viol. Potrivit anchetatorilor, Suraj Dobrin, Cristina Marior, Nicuşor Apostol şi Zîna Dănilă ar fi obligat doi minori să întreţină relaţii sexuale. Fapta ar fi avut loc într-un imobil de pe strada Industrială din municipiul Constanţa. Ulterior, cei patru suspecţi ar fi împiedicat, prin ameninţări şi prin acte de violenţă, o minoră de 15 ani să părăsească imobilul în care s-a petrecut agresiunea.

"În noaptea de 15 spre 16.08.2014, Suraj Dobrin, Cristina Marior, Nicuşor Nicuşor şi Zîna Dănilă au constrâns-o pe S.R.C., de 15 ani, să întreţină un raport sexual normal cu minorul D. I., iar ulterior, după consumarea raportului sexual, au lipsit-o de libertate în mod ilegal, împiedicând-o prin ameninţări şi acte de violenţă să părăsească imobilul unde a fost comisă fapta, situat pe strada Industrială. La date de 16 şi 17 august, inculpaţii au fost reţinuţi, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, iar inculpaţii Dobrin Suraj şi Cristina Marior au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile", arătau, atunci, anchetatorii. Într-o frază, este vorba despre obiceiul prost din unele familii rrome de a obliga minorii să întreţină relaţii sexuale pentru a fi siguri că apoi se vor căsători.

În primăvara acestui an, Curtea de Apel Constanța i-a condamnat, definitiv, în acest dosar, pe Suraj Dobrin şi Cristina Marior la câte o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, în regim de detenţie. De asemenea, Nicuşor Apostol a primit pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la viol. Totodată, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe acelaşi inculpat la pedeapsa de trei ani închisoare, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. În final, inculpatul Nicuşor Apostol are de executat pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, în regim de detenţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii