Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negociatorul şef al Republicii Turcia, Volkan Bozkır, a fost în România. Iată de ce și cu cine s-a întâlnit

ro

13 Feb, 2016 06:32 2801 Marime text
 
În urmă cu două zile fostul ambasador al Republicii Turcia la București, actualmente ministrul afacerilor europene şi negociator şef al Republicii Turcia, Volkan Bozkır, a efectuat o vizită la București, la invitația mnistrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu.
 
Volkan Bozkir a fost întâmpinat, la Parlament, de către deputații Amet Varol-UDTTMR, Ibram Usein-UDTR, precum și de președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea.
 
Pe parcursul vizitei în România Bozkir s-a întâlnit cu premierul Dacian Julien Cioloș, cu Valeriu Zgonea și cu Călin Popescu Tăriceanu.
La întâlnirea de la Parlament a participat și ambasadorul Turciei la București Koray Ertas.
 
Totodată ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut joia trecută, o întrevedere cu ministrul afacerilor europene şi negociator şef al Republicii Turcia, Volkan Bozkır, cu prilejul vizitei efectuate de oficialul turc la Bucureşti (foto jos).
Vizita a reconfirmat ritmul dinamic al consultărilor politice dintre Bucureşti şi Ankara pe teme de interes pentru cele două ţări.
În cadrul discuţiilor a fost evidenţiat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, pornind de la cadrul oferit de Parteneriatul Strategic încheiat de România şi Turcia în anul 2011 şi urmat de semnarea Planului de Acţiuni. În acest context, ministrul Lazăr Comănescu a evidenţiat faptul că Turcia este un partener cheie al României la nivel politic, strategic şi economic, fiind principalul partener comercial al României din afara UE.
Dialogul a vizat şi buna cooperare româno-turcă în cadrul OCEMN, precum şi aspecte legate de securitatea în bazinul extins al Mării Negre, respectiv de pregătirea Summit-ului NATO care va avea loc la Varşovia în acest an. De asemenea, au fost trecute în revistă evoluţiile pe plan internaţional, cu accent pe relaţia Turciei cu statele din regiune.
De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb consistent de opinii cu privire la situaţia din Siria, context în care s-a subliniat necesitatea identificării unei soluţii politice la conflictul din această ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii