Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă a Gărzii de Coastă, detaşată în Marea Egee Poliţia de Frontieră Română participă la operaţiunea „EPN Poseidon Sea”

ro

02 Jan, 2017 12:08 3125 Marime text
Poliţia de Frontieră Română va participa la Operaţiunea Comună „EPN POSEIDON SEA”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX, cu nava maritimă de patrulare şi intervenţie MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detaşată în Marea Egee timp de 4 luni.

În perioada ianuarie - aprilie 2017, la frontierele maritime ale Greciei se va desfăşura misiunea „EPN POSEIDON SEA", organizată sub egida FRONTEX, în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN), acţiune la care va participa şi Poliţia de Frontieră Română, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru, prin detaşarea navei maritime de patrulare şi intervenţie MAI 1102– proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de 4 luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din  23 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune. În data de 01.01.2017, nava MAI 1102 a plecat în misiune de la sediul Grupului de Nave Mangalia.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Atena doi ofiţeri de legătură, care vor menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „EPN POSEIDON SEA” este de a oferi suportul autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene,  precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Se va avea în vedere derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, interventia în cazurile de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operatiune, precum şi un schimb eficient de experienţă și de bune practice între poliţiştii de frontieră europeni.

Operaţiunea este finanţată, în totalitate, de către Agenţia Frontex.

Activitatea este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia FRONTEX pentru  gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Româna a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al profesionalismului experţilor detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor de frontiera europene, cât şi din partea Agenţiei Frontex.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii